Tekstgrootte: Voorkeuren

Prothesekeuze

Op het moment dat de stompomvang constant is en de wond goed geheeld is, wordt een afdruk van uw stomp gemaakt. Dit gebeurt door middel van gips. Deze gipsafdruk is een perfecte kopie van uw stomp. Vanuit de gipsafdruk wordt een tijdelijke oefenkoker gemaakt die de basis vormt van de eerste voorziening: uw interim- of oefenprothese.

Oefenprothese
Tijdens het oefenen met de oefenprothese, zal de omvang van uw stomp nog slinken. De ruimte die daardoor ontstaat in de koker wordt tijdelijk opgevuld, totdat u een nieuwe oefenkoker krijgt. Op het moment dat uw stomp weer een constante omvang heeft, wordt een definitieve koker aangemeten. Lees hier meer over onder protheses.

Tijdens het trainen met een prothese, zal u erg moeten wennen aan de druk die de koker geeft op de stomp. Geef tijdens het trainen duidelijk aan wat u ervaart. Dan kan de koker nog beter passend gemaakt worden. Een voorbeeld van het oefenen, ziet u in onderstaand filmpje.

De prothesekeuze maakt u in overleg met onze specialisten. Er zijn allerlei soorten prothesekokers en protheseonderdelen. Uw definitieve keuze is afhankelijk van u hulpvraag en de mogelijkheden die u heeft.  

5
icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook