Tekstgrootte: Voorkeuren

Ervaringsverhalen
In de bovenstaande films vertellen patiënten van Klimmendaal Volwassenen over het belang van revalidatie in hun leven. Kijk voor meer films over revalideren bij Klimmendaal op de website of op het Youtubekanaal van Klimmendaal.

Andere ervaringen
"15 maart 2010 werd de beslissing genomen mijn been te amputeren. Deze week, een jaar later, heb ik mijn fiets onder het stof vandaan gehaald en ben na wat kleine aanpassingen de uitdaging aangegaan. Ik kwam er al snel achter dat vooral het op- en afstappen het grootste probleem is. Gezien mijn linkervoet in een toeclip vastzit, moet ik mijn rechtervoet op de grond zetten. En als ik dat vergeet lig ik op de grond. Dat zal met de loop der tijd wel wennen." Van: Meike Opdijn.

"Vanaf het moment in het revalidatiecentrum ben ik er hard tegenaan gegaan. Ik heb de revalidatieartsen, verpleging en therapeuten laten weten dat ik verder niets mankeer en zo snel mogelijk weer wilde gaan lopen. Tijdens de eerste gesprekken aldaar, heb ik laten blijken dat ik goed lopend en zonder krukken het revalidatiecentrum wilde verlaten. Tevens wilde ik weer actief aan diverse sporten meedoen zoals voetballen, badminton, hardlopen en fietsen. Dit eisenpakket betekende nog al wat voor de prothese die aangemeten moest worden.
Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de aanvraag van een C-leg. Zowel de revalidatieartsen als de therapeuten waren ervan overtuigd dat ik nog volop in het leven stond. Ook speelde mee dat ik weer in het arbeidsproces kon worden ingezet. Begin januari 2001 is de C-leg aangevraagd bij de ziektekostenverzekeraar. Op 8 januari kreeg ik een noodprothese. Ik had weer het gevoel dat ik op een bepaalde manier weer nuttig kon zijn. Een noodprothese wordt ook gezien als een noodprothese omdat de stomp behoorlijk kan slinken. een definitieve prothese heeft om die reden de eerste tijd geen zin.
Vanaf 8 januari 2001 tot 13 maart 2001 heb ik verschillende knieën en kokers op de proef gesteld. Het is hard werken om het lopen met een prothese onder de knie te krijgen. Alles moet weer opnieuw geleerd worden. De knie die het best met de C-leg vergeleken kan worden is de 3R80 . Zo heb ik in een paar maanden behoorlijk moeten trainen om te kunnen lopen met de C-leg zoals ik dit nu doe. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik er nu klaar mee ben. Nee, de basis is gelegd, ik ga de zaken uitbouwen. Ik probeer samen met de therapeuten erachter te komen wat het meest haalbare is. Zo leg ik voor mij steeds de lat een stuk hoger. Ik kan in ieder geval weer actief fietsen, autorijden, lopen tegen een helling op en af, etc etc." Van: Eddy Boerman. Lees meer ervaringen op zijn eigen website.

1
icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook