Tekstgrootte: Voorkeuren

Gewicht

Een gezond gewicht is voor iedereen belangrijk. Zeker na een amputatie is het belangrijk om niet te zwaar te zijn in verband met de belasting op uw gewrichten. Als u in korte tijd veel afvalt of aankomt, heeft dit gevolgen voor de pasvorm van de prothesekoker. Als u hulp nodig heeft bij het afvallen of aankomen, kunt u een diëtiste inschakelen.

Na een amputatie is de stomp wat dikker door vocht. Dit hoort bij het normale herstelproces. Nadat de bloedvaten en lymfevaten zijn hersteld gaat dit deel van het lichaam wennen aan zijn nieuwe functie. De zwelling neemt over het algemeen af en de stomp krijgt zijn definitieve omvang. Tijdens de revalidatie wordt de omvang van de stomp nauwkeurig in de gaten gehouden. In onderstaand videofragment zie u hoe dit in zijn werk gaat.

U zal, mits de omvang gelijk blijft, starten met het dragen van een proefkoker. Tijdens het oefenen met deze koker zal de omvang van de stomp verder slinken. Dit heeft invloed op de pasvorm van de koker. Ongeacht het ophangsysteem is het belangrijk dat hij zo goed mogelijk past.

3
icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook