Tekstgrootte: Voorkeuren

Praktisch

Medicijnen
Als u medicijnen gebruikt, brengt u die dan mee. U kunt ze afgeven bij de medewerker van de afdeling die u bij uw opname begeleidt. Het kan voorkomen dat de revalidatiearts tijdens uw verblijf andere medicijnen voorschrijft. Het is noodzakelijk dat uw revalidatiearts op de hoogte blijft van uw totale medicijngebruik, omdat het mogelijk is dat verschillende medicijnen elkaar beïnvloeden. Wanneer u onder controle staat van de trombosedienst, neemt u dan de trombosekaart mee bij de opname.

Rolstoel
Indien u tijdens uw opnameperiode een rolstoel nodig heeft en deze zelf niet heeft, krijgt u op de opnamedag een rolstoelpassing. Tijdens deze passing neemt de ergotherapeut uw maten op en bekijkt of er extra aanpassingen aan de rolstoel moeten komen. Vervolgens wordt de rolstoel besteld en zal deze binnen twee dagen aanwezig zijn. Deze rolstoel kunt u gebruiken zolang deze tijdens uw verblijf noodzakelijk is en wordt door Klimmendaal gehuurd. Indien u na ontslag gebruik wilt maken van de rolstoel, dan is dat mogelijk en is de huur voor eigen rekening. Meer informatie hierover krijgt u bij uw ergotherapeut.

Maaltijden
Het ontbijt, de lunch en de warme maaltijd worden gezamenlijk gebruikt in de huiskamer van uw groep op vaste tijden. In bijzonder gevallen kan iemand die bij u op bezoek is tegen een vergoeding mee-eten. Dit kunt u met de medewerkers van de afdeling overleggen.

Koelkast
Er is een koelkast voor patiënten waarin u privéspullen kunt bewaren. U wordt verzocht hierop uw naam te zetten zodat iedereen weet dat het betreffende artikel niet voor algemeen gebruik is. U bent zelf verantwoordelijk voor de houdbaarheid van uw spullen in de koelkast. Etenswaren mogen in verband met hygiënevoorschriften niet op de kamers worden bewaard.

Linnenvoorzieningen en wasgoed
Klimmendaal verstrekt en verzorgt tijdens uw opname handdoeken en beddengoed. Indien u uw eigen dekbedhoezen wilt mee brengen, is dat mogelijk. U wordt dan wel verzocht uw persoonlijke wasgoed thuis te laten verzorgen.

Rusttijden
Voldoende rust tijden de revalidatie is erg belangrijk, zeker wanneer u gedurende de dag therapieën heeft gehad. De voorgeschreven rusttijden kunnen per afdeling en per persoon verschillen. Dit is mede afhankelijk van uw leeftijd en conditie. In principe duurt de nachtrust van 22:00 tot 07:00 uur.

Bezoektijden
U bent vrij in het maken van afspraken en het ontvangen van bezoek. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de therapieplanning. Er is geen bezoek toegestaan tijdens maaltijden, tijdens rusttijden en na 21:30 uur.

Avond- en weekendverlof
Wanneer dit in uw revalidatieprogramma past, wordt er gelegenheid gegeven om ’s avonds (na 17.00 uur) uit te gaan of het weekend thuis door te brengen. De medewerkers van de afdeling overleggen met u over de tijdstippen van vertrek en terugkomst. Het weekend gaat in op vrijdag 17:30 uur en duurt tot zondag 21:30 uur. Vervoerskosten die u maakt om in het weekend naar huis te gaan, zijn voor eigen rekening. De verpleging helpt u op aanvraag aan voldoende medicatie voor het gehele weekend thuis.

Meer informatie leest u op www.klimmendaal.nl

1
icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook